enfise
Kirjaudu sisään

Virtuaalisessa Out of Sight -taidenäyttelyssä matkustajat pääsevät ihastelemaan taideteoksia yllättävissä paikoissa. Virtuaalinen taidenäyttely toimii ilmaiseksi ladattavissa olevan Arilyn-älypuhelinsovelluksen avulla ja osallistuminen on tekijöiden mukaan yhtä helppoa kuin valokuvan ottaminen. Tarkemmat ohjeet taiteen paljastamiseksi metroasemilta löytyy osoitteesta: outofsight.fi sekä tapahtuman facebook-sivuilta.

 

"Teokset ovat ikään kuin piilossa tavallisesta katseelta ja kosketukselta, mutta paljastuvat puhelimen ruudulla, kun tietää mitä etsiä. Meidän näyttelyssämme pääsee "pääsiäismuna jahtiin", sillä asemat eivät näytä tavalliselta poikkeavilta. Ainoastaan Taidelinjan ympyränmuotoiset lattiatarrat antavat vinkkejä, että lähettyviltä löytyy jotain mielenkiintoista.", kuvailee näyttelyä kehittämässä ollut Enna Rane virtuaalinäyttelyn ideaa.

 

Näyttelyssä on esillä EMMA - Espoon modernin taiteen museon Saastamoisen säätiön taidekokoelman teoksia Kosketus-näyttelystä. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.

Lisäksi näyttelyssä on Aalto-yliopiston nuorten lahjakkaiden taiteilijoiden animaatio- ja video-teoksia, joissa todellisuus ja virtuaalimaailma kietoutuvat toisiinsa, paljastaen salaisuuksia arkisten asioiden ja esineiden takaa.

 

Näyttely on esillä perjantaista 22.5. lähtien toukokuun loppuun saakka Helsingin metroasemien laitureilla. Eniten taidelöytöjä voi tehdä Kampissa ja Rautatieasemalla, mutta jokaiselle asemalle luvataan joitakin taideaarteita.

Toteutus on osa Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssia, jolle Espoon kaupunki ja Länsimetro Oy antoivat haasteeksi Aalto-yliopiston tulevan metroaseman unohtumattoman  käyttäjäkokemuksen suunnittelun.

 

Linkit:

Tapahtuman nettisivu: www.outofsight.fi

Tapahtuman facebook-sivu: www.facebook.com/events/777427875708795/