enfise
Kirjaudu sisään

Taidelinjan Helsinki-päivä

Helsinki-päivän Spåra

Haluatko lähteä erilaiselle raitiovaunumatkalle, jossa kuljet kaupungin läpi havainnoiden ja tarkkaillen maisemia uusin silmin taiteilijoiden kuljettamana? Haluatko uppoutua matkaasi runojen, musiikin ja äänten kuljettamana ja kokea pienen seikkailun arjessa? Hyppää Helsinki-päivän Spåraan ja anna raiteiden viedä ja taiteilijoiden kuljettaa. Matkaoppaina toimivat kaksi taiteilijaa ja kaupungin ja arjen ilmiöt. Matkustajat voivat hypätä kyytiin ja pois milloin haluavat. Opastus elää hetkessä ja toimii niin pari pysäkin verran kuin koko reitin mittaisena.

Taiteilijat: Talvikki Eerola, opastus ja runot Antero Kemppi, äänimaisemat, live-äänet ja kitaramusiikki

Helsinki-päivän Spåra on matkustajille maksuton ja kyydissä voit olla haluamasi matkan verran tai kiertää koko reitin ympäri. Spåra pysähtyy jokaisella pysäkillä reitin varrella.

Helsinki-päivän oma Spåra kiertää kolme kertaa omaa Helsinki-päivän reittiään, lähtö Kauppatorilta klo 17, 18 ja 19. Kierroksen kesto n. 40 min. Reitti kiertää keskustan Helsinki-päivän tapahtumia.

Reitti kello 17-lähdöllä: Kauppatori-Snellmaninkatu-Hakaniemi-Karhupuisto-Helsinginkatu-Runeberginkatu-Fredrikinkatu-Simonkatu-Rautatieasema-Simonkatu-Kauppatori.

Reitti kello 18- ja 19-lähdöillä (HUOM! MUUTOS RATATÖISTÄ JOHTUEN): Kauppatori-Snellmaninkatu-Hakaniemi-Karhupuisto-Helsinginkatu-Kansallismuseo-Lasipalatsi-Rautatieasema-Mikonkatu-Kauppatori.

Tunnistat ratikan sen hopeanhohtoisesta pinnasta. Reitin pituus noin 40min.

 

Hermanni Turkin Metrokiertue

Helsinki-päivänä HKL:n Taidelinjalla seikkailee katusoittobändi Hermanni Turkki, joka tekee metrokiertueen Kontulasta Kamppiin.

Helsingin parhaaksi katusoittobändiksi tituleerattu orkesteri soittaa asemilla ja metromatkoilla kello 16-19.30. Lähde mukaan kokonaiselle musiikkimatkalle tai pistäydy yksittäisellä asemakeikalla!

Reitti:
16.00 Myllypuro, metroaseman edessä oleva aukio
16.45 Itäkeskus, bussilaitureiden puoleinen lippuhalli
17.30 Sörnäinen, lippuhalli
18.15 Rautatieasema, Kompassiaukio
19.00 Kamppi, Narinkkatori

Ja soitto soi myös metromatkoilla!

Huom. Muutokset mahdollisia

www.hermanniturkki.com

 

 

Kaupungin äänet -valokuvanäyttely

Ruoholahden metroasemalla avautuu Helsinki-päivänä Rasoul Khorramin Kaupungin äänet -valokuvanäyttely.

"Katusoittajan ääni on kaupungin ja elämän ääni. He ovat suuria artisteja. Olen kiinnostunut katusoittajista ja heidän musiikistaan. Katusoittajan kieli on maailman kieli.", kuvailee Khorram projektiaan, jonka aikana on kuvannut katusoittajia Helsingissä ja muualla Euroopassa.