enfise
Kirjaudu sisään

vaeltaja

Vaeltaja-vaunu aloittaa matkansa Arabian ratikkapäättäriltä. Kun joulukuinen ilta on pimeä ja kaupunki alkaa rauhoittua, aistit voivat herkistyä kokemaan Helsingin toisin.

Tölöläbin hetkessä syntyvä musiikki muodostaa soivan pohjan Vaeltajan matkalle. Improvisaation ylle punoutuu helsinkiläisten  tarinoista runollinen kudos. Äänikirjeissä kaupunkilaiset kertovat muistojaan puistoista ja kaduilta ja pohtivat, mitä tahtoisivat kokea tai nähdä. Vaeltajan ohittamat paikat saavat uusia, yllättäviä merkityksiä. Kertomukset ovat kuin kadulla kuullun keskustelun palasia: irrallisia kappaleita tuntemattoman elämäntarinaa, yhtä aikaa anonyymejä ja intiimejä. Niiden äärelle pysähtyminen on vastakohta välinpitämättömyydelle ja vastaantulijan katseen välttelylle.

Vaeltaja-ratikka on HKL:n kaunis, vanha vaunu numero 150, lempinimeltään "Ludde".

Vaeltaja ajaa joulukuussa kaksi lähtöä: 15.12. kello 19.00 ja kello 21.00. Matka kestää noin 60 minuttia, alkaen ja päättyen Arabianrannan ratikkapäättärille. Liput joulukuun lähtöihin jaetaan Taidelinjan facebook-sivuilla palautekyselyn yhteydessä.