Iloa lohtua ja yllatyksia taiteesta

Kirjastometrossa vietettiin ensimmäistä taideperjantaita 8.5. Laajasalon opiston opiskelijat tuovat metroon muun muassa musiikkia ja pelidemoja. Taidelinja kävi jututtamassa opistossa opiskelevia Piia Pippuria ja Helmi Östermania sekä luovan kirjoittamisen ja kijallisuuden opintojen vastaavaa tuottajaa Piritta Maavuorta

Miten Laajasalon opisto on mukana kirjastometrossa?

Piia: Pelilinjan opiskelijat esittelevät ja pelaavat luomiaan pelidemoja. Solistit soittavat ja laulavat coverbiisejä. Lisäksi luovan kirjoittamisen opiskelijat jakavat matkustajille kirjoittamaansa Onnen musta laatikko -teosta, jonka opisto on julkaissut.

Piritta: Ja näyttelijät näyttelevät yleisölle liikkuvalla lavalla. Kaikilla matkustajilla, jotka istahtavat taidelinjan penkille tai pitävät tangosta kiinni ja seisovat, on mahdollisuus saada iloa, lohtua ja yllätyksiä taiteesta.

Miten pelit sopivat taiteen joukkoon?

Piritta: Pelituotannon opiskelijat esittelevät matkustajille pelejä monitaiteisena kokonaisuutena, jossa tarvitaan mm. kuvallisia, kirjallisia ja äänituotannon lahjakkuuksia. Jotkut haluavat nähdä pelit viihteenä tai teollisuutena, mutta pelejä kuten kirjojakin julkaistaan sekä viihteenä että taiteena.

Millaisia kokemuksia ensimmäisestä perjantaista jäi?

Helmi: Etukäteen ajattelin, että mahtavaa päästä mukaan tekemään Taidelinjaa! Mieletön tilaisuus jakaa musiikkia ihmisille. Ihmisten reaktiot vähän mietitytti: jännitti aiheuttaako tempaus häiriötilanteita tai paheksuntaa. Mutta vastaanotto oli positiivinen! Toki herätti myös sellaista ihmetystä. Musiikki selvästi piristi monien päivää. Metrossa oli hyvä, rento ja iloinen fiilis. Erityisesti jäi mieleen yksi pieni lapsi, joka riemastui musiikista niin että alkoi tanssia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top