Pohjois-Haagan Kosminen Piknik

Pohjois-Haagan rautatieasema muuttuu kymmeneksi päiväksi kokeilevan ja tutkivan taiteen tilaksi, Kosmiseksi Piknikiksi. Haastattelimme Anniina Kinnusta, jonka liike-, ääni- ja videoinstallaatio Radio nähdään osana aseman monimuotoista ohjelmistoa.

Mistä teoksessasi on kysymys?

1. “Radio” tutkii erilaisten ärsykkeiden avulla tapahtuvaa ilmaisua ja tässä hetkessä tapahtuvaa toimintaa. Ihmisyyttä. Teos muistuttaa asioista, jotka saattavat kadota kun kasvamme aikuisiksi ja siitä, että toimimme jatkuvassa vuorovaikutuksessa toistemme kanssa ja pienelläkin teolla voi olla suuri merkitys. 

Miten Radio sai alkunsa?

2. Minua oli jo jonkin aikaa kiinnostanut, mistä luovuus tulee, mitä on luovuus ja milloin ihminen on luova? Mikä on impulssi? Mikä on intuitio? Aloin kiinnostua synesteettisistä ilmiöistä, niin arkielämässä, kuin taiteessakin. Halusin luoda leikkikentän synesteettisten ilmiöiden sekä luovuuden tutkimiseen. Kutsuin ihmisiä avoimesti koolle tutkimaan omaa luovuuttaan, sekä nauttimaan aistien monikerroksisesta matkasta. Siitä tuloksena kokonainen installaatio nimeltään “Radio”. 

Mitä toivot teoksen tuovan matkustajille?

5. Toivoisin, että esityksemme herättäisi ihmisissä ajatuksia olemassaolostamme sekä kenties palauttaisi ihmisten mieleen jotain unohdettua ja tärkeää. Haluaisin myös muistuttaa, että jokainen meistä on yksilö ja erilainen, ja että on tärkeää  yrittää löytää yhteinen taajuus toiminnassamme erilaisuudesta huolimatta. Joskus on hyvä pysähtyä näkemään asiat jonkun toisen näkökulmasta ja ravistella omia ajatuksia. Toivon, että esitys voisi tuoda iloa, oivalluksia ja viedä katsojat toisiin todellisuuksiin avaruus-seikkailulle ja tuntemattomille radioaalloille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top