Runoja raiteilla ja matkarunotyöpaja

Runous matkustaa jälleen Helsingin metroissa ja raitiovaunuissa Runokuu-festivaalin Runoja Raiteilla –kampanjassa 17. – 30.8. Kahdenkymmenen kotimaisen nykylyyrikon hengentuotteet ovat esillä raitiovaunujen ja metron sähköisillä  näyttötauluilla ja asemien julisteissa. Mukana on muun muassa Heli Laaksosen, Claes Anderssonin ja Aulikki Oksasen runoja. Raiteilla pohditaan tänä vuonna matkantekoa, saapumista, lähtemistä, eksymistä ja etäisyyksiä.

Lisäksi raitiovaununkuljettajat jakavat runopostikortteja. 

Runoja raiteilla -kampanja on osa Runokuuta, joka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Runoja raiteilla -kampanja toteutetaan Nuoren Voiman Liiton, HSL:n ja HKL:n yhteistyönä.

MATKARUNOTYÖPAJA

Lähetä runo lentoon! Matkaruno-työpaja värittää Kauppatorin lauttapaviljonkia 22.-23.8. kello 12-16. Työpaja kutsuu matkustajia ja ohikulkijoita liittymään yhteisrunoteokseen. Jokainen voi kirjoittaa silkkilehtiselle omalla kielellään ja murteellaan runollisen toivotuksen hyvälle matkalle, ja viesteistä rakennetaan esille ripustettava runoleija. Kaikille avoin tapahtuma on osa Nuoren Voiman Liiton ja Helsingin juhlaviikkojen Runokuu-festivaalia ja toteutetaan yhdessä HKL:n, Helsingin ja Vantaan sanataidekoulujen kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top