Ruusuratikka

Äitienpäivä HKL:n tapaan: sadoittain ruusuja ja unohtumattomia musiikkimatkoja!

Jo perinteeksi muodostunut HKL:n ruusuratikka ajaa tänäkin vuonna äitienpäiväsunnuntaina 10.5. Ruusuratikkana on Helsingin uusi Artic-vaunu ja vaunussa jaetaan tuttuun tapaan äideille ruusuja.

HKL:n 70-vuotisjuhlavuonna Ruusuratikassa äidit saavat ruusun lisäksi oman mietelauseen. Mietelauseet ovat taiteilija Anu Korhoskan käsialaa. Musiikkilahjana matkustajille tarjoillaan ainutkertainen kokemus: päivän jokaisella lähdöllä musiikin monitaituri Lauri Wuolio soittaa 2000-luvun maagisinta soitinta, cupolaa.

Säveltäjä, esiintyjä ja äänitaiteilija Lauri Wuolio on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista cupolan soittajista. Cupolassa yhdistyvät monen etnisen kansansoittimen piirteet, mutta kyse on jostakin aivan uudesta ja uniikista. Kuulijan on miltei mahdoton käsittää, että kaikki äänet ovat peräisin vain yhdestä instrumentista.

Tervetuloa henkeäsalpaavalle ratikkamatkalle!

Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli – Mannerheimintie keskustaan – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Snellmaninkatu – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo – Ooppera – Runeberginkatu – Töölön halli. Lähdöt ovat Töölön hallilta tasatunnein klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.

Ruusuratikan tunnistaa linjakilvestä Ruusuratikka/Rosenvagen ja kyytiin pääsee ilmaiseksi kaikilta pysäkeiltä. Ratikka pysähtyy joksikin aikaa Kauppatorille, jossa kuljettajat jakavat äideille ruusuja.

Ruusuratikka on ajanut vuodesta 1993 jokaisena äitienpäivänä ilahduttaen äitejä ruusuilla ja erilaisilla esityksillä. Tänä vuonna Ruusuratikka on osa HKL:n 70-vuotisjuhlavuoden Taidelinja-ohjelmakokonaisuutta.

Äideille jaettavat mietelauseet kirjoittanut Anu Korhorska kertoo mietelauseistaan näin: ”Kutsun niitä Anuismeiksi. Ne ovat jotain muuta kuin aforismit, mutta kuitenkin vähän kuin aforismit. Maut, värit, tuoksut ja äänet rytmittävät usein niitä. Ne ovat tuokioita, ohikiitäviä hetkiä, pilkahduksia.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top